Talks in bold type have been confirmed by their respective speakers.

Sunday | Monday | Tuesday | Wednesday

Wednesday, 22 August 2012

Time Frankfurt.pm booking.com cPanel XING
10:00 Renee Bäcker (‎reneeb‎) - ‎Announcements‎ (5 min, ) 125
10:05 Renee Bäcker (‎reneeb‎) - ‎YAPC::EU 2013‎ (5 min, ) 128
10:10
10:15 Stevan Little (‎stevan‎) - ‎A MOP for Perl 5‎ (40 min, English) 103 Zbigniew Lukasiak (‎zby‎) - ‎Estimating Software Development Effort‎ (40 min, English) 53 Carl Mäsak (‎masak‎) - ‎Macros in Rakudo‎ (40 min, English) 23 Rolf Langsdorf (‎LanX‎) - ‎IPL - From Debugger to Interactive Shell‎ (40 min, English) 37
10:55 ‎Coffee break‎ (25 min)
11:20 Leo Lapworth (‎Ranguard‎) - ‎Plack basics - website best practices‎ (40 min, English) 97 Jesse Luehrs (‎doy‎) - ‎Dependency Injection with Bread::Board‎ (40 min, English) 46 Kenichi Ishigaki (‎charsbar‎) - ‎CPANTS: Kwalitative website and its tools‎ (40 min, English) 18 Mark Overmeer (‎markov‎) - ‎XML‎ (90 min, English) 19
12:00
12:10 Sawyer X - ‎Practical Dancer: moving away from CGI‎ (40 min, English) 46 Torsten Raudssus (‎Getty‎) - ‎DuckDuckGo & DuckDuckHack‎ (40 min, English) 28 Shawn Moore (‎sartak‎) - ‎Moose Role Usage Patterns‎ (40 min, English) 90
12:50 ‎Lunch time‎ (85 min)
14:15 Philippe Bruhat (‎BooK‎) - ‎Organizations of the Perl community‎ (20 min, English) 22 Leon Timmermans (‎leont‎) - ‎Signals demystified‎ (20 min, English) 75 Tudor Constantin - ‎Tools for productivity‎ (20 min, English) 58 Patrick Michaud (‎Pm‎) - ‎Perl 6 Documentation -- The Good, The Bad and the Missing‎ (20 min, English) 26
14:35
14:45 Mark Keating (‎mdk‎) - ‎Adventures in Marketing: Part Two‎ (20 min, English) 35 Maroš Kollár (‎maros‎) - ‎Command line applications in a breeze‎ (20 min, English) 40 Fabian Zimmermann (‎fobs‎) - ‎Distributed Code Review in Perl‎ (20 min, English) 36 Jesse Luehrs (‎doy‎) - ‎TIMTOWTDI in 2012‎ (20 min, English) 55
15:05
15:15 Herbert Breunung (‎lichtkind‎) - ‎Writing Perl 6 Rx‎ (20 min, English) 11 Bron Gondwana (‎brong‎) - ‎Twoskip: crash safe fast recovery database format‎ (20 min, English) 15 Karen Pauley - ‎The Perl Foundation Review 2011 - 2012‎ (20 min, English) 34 Uwe Voelker (‎Perl-Uwe.com‎) - ‎Hunting segfaults (for beginners)‎ (20 min, English) 56
15:35 ‎Coffee break‎ (30 min)
16:05 Matt S Trout (‎mst‎) - ‎State of the Velociraptor‎ (40 min, English) 147
16:45
16:55 Léon Brocard (‎acme‎) - ‎Lightning Talks Day 3‎ (40 min, ) 133
17:35 Renee Bäcker (‎reneeb‎) - ‎Closing‎ (10 min, ) 123
17:45
Platin Sponsors Gold Sponsors Silver Sponsors Sponsors

Want to sponsor YAPC::EU? See the sponsor packages